Van boer tot bord – een dag van samen oogsten, voedsel zoeken en intuïtieve koken

Aan het begin van het verblijf in de molen, worden onze gasten uitgenodigd om de principes van ons farm-to-fork voedselsysteem te ontdekken en in de praktijk te brengen.

We hebben een workshop van een halve dag uitgewerkt waarbij we onze gasten begeleiden van het verzamelen van groenten en kruiden tot het creatief koken en samen eten.

We beginnen ‘s middags met een uitgebreide en leerzame ‘plukwandeling’ in de velden rond de molen, waarbij we wilde kruiden en bloemen leren herkennen. Daarna gaan we naar ons voedselbos en onze groentetuin, waar we oogsten en enkele principes van de permacultuur leren. Later in de middag gaan we het geoogste voedsel verwerken: snijden, schoonmaken, en bovendien vertellen wij over mogelijke conserveringstechnieken (zoals jam maken als er een overvloed aan fruit is).

Aan het eind van de dag maken we gezamenlijk het avondeten, bedenken we recepten op basis van wat we tot onze beschikking hebben, en zijn we creatief en vindingrijk met koken.

Om onze lokale economie te steunen, komen alle ingrediënten die we niet zelf kunnen produceren of rechtstreeks van het land verzamelen, van naburige boeren en producenten.

We hebben deze ervaring bedacht om onze gasten te betrekken bij onze levensstijl, als een manier om samen te werken en te leren, en een gemeenschapsgevoel te stimuleren dat gebaseerd is op het delen van kennis en ecologisch bewustzijn.

Informatie:

  • Op afspraak
  • (7 uur) 75€, inclusief 3 gangen diner
  • Gratis voor kinderen onder 12 jaar vergezeld door een volwassene
  • De workshop zal plaatsvinden met een minimum van 4 en een maximum van 10 deelnemers
  • Voor verdere vragen en reserveringen zijn wij bereikbaar via e-mail: moulinscalagrand@gmail.com